Zoals sommigen weten, worden online kansspelen binnenkort hoogstwaarschijnlijk gelegaliseerd. Dit kan betekenen dat meer mensen gaan gokken, met de kans dat er ook meer mensen in de problemen zullen komen door gokken.

Gokken is natuurlijk hartstikke leuk en spannend, maar kan ook verslavend zijn. Hoe ver je gaat, dat ligt aan jezelf. Zeker het online gokken is iets wat je altijd binnen je bereik hebt en dat je op ieder moment kunt doen. Een verslaving is een sluipmoordenaar, voor je het weet kan je niet zonder. Het gokken zou een gewoonte kunnen worden waardoor het je leven misschien wel beïnvloedt, en daardoor zou je misschien jezelf in de schulden kunnen werken. Want gokken kost vaak meer geld dan dat het oplevert.

Wees dus altijd eerlijk naar jezelf, en ga bij jezelf na of het gokken daadwerkelijk nog wel een spelletje voor je is. Want zodra het jouw sociale leven beïnvloedt, zodra je verantwoordelijkheden laat liggen of je gedachten merendeels nog maar uit gaan naar die ene kick van geld winnen en spelen, dan lijkt het erop dat het gokken niet alleen maar een onschuldig spelletje voor je is.

We snappen natuurlijk wel dat het een taboe is om hulp in te schakelen voor dit soort problematiek. En daarom willen je alleen maar waarschuwen voor de mogelijke gevaren ervan. Maar neem het wel serieus, want met een gebroken been ga je toch ook naar de dokter?

Nu de vraag aan jou: hoe ver ga jij?

Ga je soms toch wat te ver, heb je vragen, of wil je gewoon meer informatie? Dan kun je altijd terecht op de website van Centrum voor Verantwoord Spelen: www.centrumvoorverantwoordspelen.nl


Vorige Bericht

© 2018 #Hoevergajij